Programma Gastronomie/Fine Food Professional

vakbeursgartonomiekoks1Hieronder treft u per dag de programma’s aan per theater (wijzigingen voorbehouden, ook van deelnemers).

Maandag 7 november
Gault&Millau Theater

11.00 uur
Spaanse filmpresentatie Snacks, Bocados de una Revolución

12.00 uur
Olijfolie demo van Olis Bargalló door Carles Tejedor
Chef Carles Tejedor heeft bij o.a. ElBulli in Rosas en bij Via Veneto in Barcelona gewerkt. Momenteel is hij de eigenaar van OilMotion in Barcelona en Beijing. Tejedor is dé specialist in olijfolie en geeft hierover ook lezingen op o.a. Harvard University. Hij komt speciaal vanuit Dubai naar Gastronomie/Fine Food Professional om samen met het bedrijf Mercato Italiano zijn demo te geven

13.00 uur
Viki Geunes van Restaurant ’t Zilte in Antwerpen, België (18 punten Gault&Millau 2016 en **) geeft een demo in samenwerking met JanisFarm, producten uit Letland.

14.00 uur
Audrey Doré, hoofdsommelier van El Celler de Can Roca (***) komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar raakte verslingerd aan de Spaanse wijnen. Zij zal dan ook een proeverij presenteren met als thema “The New Wave of Spanish Wines anno 2017”. Deze wijnen staan ook op de wijnkaart van dit beroemde restaurant

15.00 uur
Chef Ewout Eleveld van Restaurant de Leest (19,5 punten Gault&Millau 2016 en ***) zal i.s.m. Chef Arturo Dalhuisen van restaurant The White Room de proeverij van fameuze wijnen van Chateau Musar culinair omlijsten. De sommeliers van beide restaurants, respectievelijk Kim Veldman en Isabel van Bueren zullen de wijnen verzorgen. (Deelname is uitsluitend mogelijk op persoonlijke uitnodiging van The Wine & Food Association).
Geproefd worden:

Wit: Chateau Musar 2007, 2003, 1975
Rood: Hochar Pere & Fils 2012, Chateau Musar 2009, 2006, 2004, 1999 en 1982

16.30 uur
Ontvangst van de genodigden voor de Gault&Millau 2017 Awards en presentatie van de nieuwe gids. De 5 talentvolle chefs zullen de culinaire omlijsting verzorgen:
Thijs Meliefste– Meliefste- Wolphaartsdijk
Jonathan Zandbergen-Merlet- Schoorl (16 punten Gault&Millau 2016/*)
Arturo Dalhuisen– The White Room-Amsterdam
Bas van Kranen-De Leuf- Ubachsberg (16 punten Gault&Millau 2016/*)
Thomas d’Hooghe-Hemelrijk-Hulst (16 punten Gault&Millau 2016)

17.30 uur
Prijsuitreiking van de tweede editie van het Beaujolais Concours des Grands Vins. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot zal de uitreiking van de prijswinnaars op zich nemen.

18.00 uur
Opening Internationale Sherry Week met de winnaar van de Copa Jerez 2016; Podium onder de Dom met Leon Mazairac en Goos van den Berg in samenwerking met de Spaanse chef Francis Paniego van restaurant El Portal de Echaurren (**). Francis heeft ook restaurant Bodega Marques de Riscal onder zijn hoede. Hij geeft een presentatie over de stand van zaken van de hedendaagse gastronomie in Spanje, ook door middel van een filmpresentatie

Maandag 7 november
Forum Gastronomicum Theater

12.00 uur
Bas van Kranen van Restaurant de Leuf (16 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een demo

13.00 uur
Dennis van de Beld van Restaurant het Roode Koper(14 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een demo met producten van de Lindenhoff

14.00 uur
Roger Rassin van Restaurant La Rive (17,5 punten Gault&Millau 2016/*) geeft demo

15.00 uur
Léon Mazairac van Restaurant Podium onder De Dom (16 punten Gault&Millau 2016) geeft samen met sommelier Goos van den Berg een presentatie met 1 wijn van Arzuaga 2009, Ribera del Duero Spanje van Wijnimport J. Bart o.lv. Jesús Sánchez López-Area Manager, voormalig sommelier Chamber of Commerce Madrid

16.00 uur
Presentatie van wijnen uit Spanje van Consejo Regulador De La Denominación De Origen Ribera Del Duero in samenwerking met Pitch PR

17.00 uur
Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos (voormalig award winnaar Duurzaam Restaurant 2016 en 15 punten Gault&Millau 2016) geeft een demo met geitenbok

18.00 uur
Diverse Zeeuwse producten worden onder de loep genomen.
Geuren, smaken en toepasbaarheid.

Maandag 7 november
Green Room

Gastronomische Speeddates

12.00 uur
Alcoholvrije bubbels – Denise’s Choice

12.30 uur
Franse oesters – Adri & Zoon

13.00 uur
Delicatessen – Cavad’or

13.30 uur
Olijven – Mercato Italiano

14.00 uur
Thee – Newby Teas

14.30 uur
Olijfolie Grand Cru – Valderrama

15.00 uur
Italiaanse delicatessen – Naturalia

15.30 uur
Kazen – Kaasaffineurs Van Tricht

16.00 uur
Arabische specerijen – Vanilla Venture

16.30 uur
Cressen – Koppert Cress

17.00 uur
Japanse producten – Flair for Flavor

Dinsdag 8 november
Gault&Millau Theater

11.00 uur
Spaanse filmpresentatie Snacks, Bocados de una Revolución

11.30 uur
“From Farm to Fork” onder leiding van Nico Dingemans. Nederlandse producten bewerkt door twee chefs. Met demo’s van Matthijs Mulder van Landhuishotel de Bloemenbeek (13 punten Gault&Millau 2016/*), Eduard Roesdi van Indonesian Fine Dining en Gilbert von Berg van Château Neercanne in Maastricht (16 punten Gault&Millau/*). Tevens aandacht voor het boek van Van Farm to Fork. De boekpresentatie hiervan is in januari 2017.

13.00 uur
Naturalia: Italië op zijn best
Demo’s met pasta, truffel en kaas, m.m.v. chef Anacleto Cavina, heeft o.a. voor Ferrari gewerkt.

14.00 uur
Viki Geunes van Restaurant ’t Zilte in Antwerpen, België (18 punten Gault&Millau 2016 en **) geeft een demo in samenwerking met JanisFarm, producten uit Letland.

15.00 uur
Vanilla Venture geeft een demo met producten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten met een verrassende chef: Kamal Naji, Syrische chef uit Damascus.M.m.v. Merijn Tol & Nadia Zerouali, zij schrijven en koken al jaren in en over de Arabisch mediterrane keuken.

16.00 uur
Koken met Japanse ingrediënten. Chef is Bert Stomphorst van The Hunting Lodge in Rozendaal (12 punten Gault&Millau 2016), met sommelier en mede-eigenaar Diana Bogers.

18.00 uur
Einde programma’s

Dinsdag 8 november
Forum Gastronomicum Theater

11.00 uur
Opening

12.00 uur
Pieter Bosters van Restaurant Mijn Keuken (16 punten Gault&Millau 2016/*) demo in combinatie met wijnen van Wijnkoperij La Persistance

13.00 uur
Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk (12 punten Gault&Millau 2016) geeft een demo ter introductie van haar boek “Van Kop tot Kont Chef” dat binnenkort zal verschijnen. Een exemplaar van het boek kunt u hier bestellen. Wilt u het gesigneerd ontvangen? Laat het dan even weten tijdens de beurs.

14.00 uur
Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een kookdemo omtrent de Chinese keuken

15.00 uur
Copa Jerez: opvallendste voor-, hoofd- en nagerechten, m.m.v. drie deelnemers aan de Copa Jerez 2016

16.00 uur
Ontdek het mirakel van Amsterdam: A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar presenteert haar gedistilleerde dranken, jenever gestookt uit oergraan

Dinsdag 8 november
Green Room

Gastronomische Speeddates

12.00 uur
Ribera del Duero – Proeverij voor winebars
Op uitnodiging van Pitch PR

13.00 uur
Zalm – Zalmrokerij Smoking

13.30 uur
Oerjenever – A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar

14.00 uur
Kaviaar – Persian Caviar

14.30 uur
Kruiden en specerijen – Verstegen

15.00 uur
Slakken – Slow Escargots

15.30 uur
Delicatessen – Cavad’or

16.00 uur
Kaas – Bourgondisch Lifestyle

16.30 uur
Japanse producten – Flair for Flavor

17.00 uur
Spaanse delicatessen