Wijnkaart van het Jaar: Rijsel, Amsterdam

Rijsel - Copyright Janus van den Eijnden (9)aWie bestellen er tegenwoordig in een restaurant nog die hele mooie, verfijnde en extreem dure bordeaux en bourgognes? Zakenmensen in elk geval vrijwel niet meer en zelfs gefortuneerde restaurantbezoekers kiezen voortaan in een lager prijssegment. De tijd dat een restaurant klanten trok met de zeer uitgebreide, imposante en dure wijnkaart is voorbij. Ook met een beperkt aantal items kun je een voorbeeldige wijnkaart samenstellen, naadloos passend bij de keuken en de huidige trends. Bij Rijsel vind je een schoolvoorbeeld van de nieuwe wijnkaart. Naast enkele klassieke wijnen staan er vooral flessen op met een geheel eigen identiteit. En ook belangrijk: de wijnen kosten geen vermogen. De calculaties zijn eerlijk. Iemand die maar één glas wil, betaalt gewoon een vijfde van de flesprijs. Zo hoort het dus. En ze sluiten vrijwel allemaal naadloos aan op de keuken van Rijsel: rechtdoorzee, ruig, vernieuwend en met de bereidingen uit de klassieke Franse keukens.