Talentvol Sommelier van het Jaar: Koen van der Plas – Manoir Restaurant Inter Scaldes, Kruiningen

Koen van der Plas_Manoir Restaurant Inter Scaldes1Koen van der Plas maakt een supersnelle ontwikkeling door. Sinds enkele maanden is hij de hoofdsommelier van Inter Scaldes. Al rap bleek dat hij zich goed kon vinden in de gerechten en de filosofie van zijn chef. Hoewel hij soms behoorlijk eigenwijs kan zijn, straalt hij een enorme leergierigheid uit, eet graag in de allerbeste restaurants en breidt zijn wijnkennis ook theoretisch uit. Binnenkort slaagt Koen voor zijn vinologenexamen. Aan tafel is hij to the point. Veel gasten lopen met hem weg. Zijn wijnadviezen kloppen vrijwel zonder uitzondering. Dat kan ook niet anders, want elke combinatie is tot in den treure voorgeproefd en bijgesteld. De voortreffelijke samenwerking met de chef betaalt zich op die manier prima uit. Toeval bestaat bij hem niet. Zijn wijnkaart leest als een actueel overzicht van trends en ontwikkelingen. Een wijn mag van hem graag wat eigenzinnigheid of een opvallend gek elementje hebben. Daarbij verliest hij de klassieke gebieden als Bordeaux en Bourgogne niet uit het oog.