Prijs | Plezier 2014: Daalder, Amsterdam

Daalder cafee edeelte 21Het succes van allerlei actieweken met kortingen geeft aan dat steeds meer restaurantbezoekers waarde hechten aan een eerlijke menuprijs. Ook de aanpassingen die veel topzaken het afgelopen jaar doorvoerden wijzen in dezelfde richting. De Award voor Prijs | Plezier wint ook daardoor zienderogen aan prestige. Onze winnaar van 2014, Restaurant Daalder in de Amsterdamse Jordaan, opereert al vanaf de opening op zo’n acceptabel prijsniveau. Je kunt hier áltijd voor veel minder van 40 euro genieten van een meer dan fatsoenlijke maaltijd. Chef is Guillaume de Beer. Hij hanteert duidelijke uitgangspunten. ‘Mooie gerechten maken tegen een aanvaardbare prijs. Met de middelen die ik heb, geef ik het allerbeste door. De bereidingen zijn klassiek Frans, maar er staat hier ook een roner. Ik ben helemaal klaar met de ingewikkelde presentaties en de grote hoeveelheden kleine dingetjes op het bord. Met minder gedoe kun je veel meer laten zien.’