Chef van het Jaar: Richard van Oostenbrugge – Bord’eau, Amsterdam

Bord'eau Richard van OostenbruggeTussen oktober 2004 en oktober 2008 werkte hij als souschef op niveau in Zwitserland. Toen hij in 2008 eenmaal terug was in Nederland, vielen zijn vaardigheden en kwaliteiten snel op. Hij werkte korte tijd bij Envy en waagde in 2010 als vrij onbeschreven kok de overstap naar het illustere Hotel De l’Europe, waar hij aangesteld werd als Executive Chef. Anno 2014 is restaurant Bord’Eau een van de culinaire places–to-be in het centrum van de hoofdstad. Chef Van Oostenbrugge koos van meet af aan voor de klassieke bereidingen, mede op aanraden van de door de directie aangetrokken culinair adviseur Robert Kranenborg. Ga hiernaartoe voor tarbot en kreeft met huisgemaakte sauzen. ‘Over een klassieke saus doen we soms enkele dagen. Dat kan ook niet anders. Soms duurt het maanden eer een gerecht zijn definitieve vorm krijgt.’ Zijn kookstijl is licht en transparant en de bordpresentaties zijn visueel opvallend sterk.